Wie ben ik?

Wie ben ik? Marita Matthys.

Mijn eigen ervaringen zetten me aan om me te verdiepen in verschillende stress-reductie-technieken.

Ik volgde meerdere opleidingen in de overtuiging dat mensen naast cognitieve therapie gebaat zijn met lichaams-gerichte therapie.

Ik ben gecertificeerd Relatietherapeut.

Ik ben gecertificeerd Hatha-yoga-docent.

Ik ben gecertificeerd Slim&Shape-yogadocent.

Ik ben gecertificeerd Klank- en resonantietherapeut.

Ik ben gecertificeerd Voetreflexoloog.

Ik ben Ademhalingstherapeut.

Marita Matthys - burn-outcoach

Ik volgde een Shiatsu-massage-opleiding.

Heb jarenlange Tai-chi en Qi gong-ervaring.

Ik beoefen de Wim Hof-methode en ben thuis in koude-training.

Daarnaast bekwaam ik me in

  • Yin-yoga
  • Kundalini-yoga
  • Hangmat-yoga…

Naast alle voornoemde opleidingen volgde ik een driedelige Yoga-teacher-opleiding bij Kamasc in Nederland, die mij eveneens tot stress-coach vormde.  

Alle vormingen gaven mij inzicht in de geneeskracht van yoga, voeding, slaap, beter ademen, mind-sets, positief denken, balans, zelfdiscipline en structuur, en daaraan gekoppeld een stress-vrijer leven. 

Opleidingen en coaching-verleden:

ik gaf 39 jaar les aan alle mogelijke niveaus. (aan adolescenten met een mentale achterstand en een gedragsproblematiek;  aan leerlingen uit beroeps- en technisch onderwijs, aan hogeschool-studenten).

Ik  was mentor  van beginnende leerkrachten op mijn school.

Ik was een aantal jaar supervisor en gaf intervisie aan leerkrachten en zorgleerkrachten in de banaba-avond-opleiding van de Artevelde-hogeschool in Gent.

Ik schoolde mentoren van de scholengemeenschap in Sint-Niklaas, in super-en intervisie-technieken.

Ik was als trainer in relationele vaardigheden, verbonden aan de relatie-studio van Nand Cuvelier in Gent.

Marita Matthys

Alle coachings en trainingen die ik aanbied, welke het besproken terrein ook is, zijn zeer praktisch en concreet  opgezet.

Mijn Burnout-online-traject, wordt voorafgegaan door een intake-gesprek met mij.  Indien nodig en/of gewenst, kan dit ook samen met een psycholoog die verbonden is aan mijn programma.  Ik wil mensen in dit traject, door een zachte onderdompeling in alle nieuwe inzichten, en een daarbij-horend concreet stappenplan met oefeningen en milde training in zelfzorg en zelfliefde, 6 weken lang begeleiden en mee-dragen doorheen een moeilijke tijd in hun leven, zodat het probleem meer een levensles wordt, en met minder kans op herval het gewone leven weer kan aangevat worden.