Balans Marit - Marita Matthys

Wie ben ik?

Wie ben ik? Marita Matthys.

Mijn eigen ervaringen zetten me aan om me te verdiepen in verschillende stress-reductie-technieken.

Mijn programma kwam er ook na een jarenlange ervaring met mensen in mijn yoga-groepen die ik zag verbeteren en zelfs genezen, en hun positieve feedback met betrekking tot yoga en ademhaling.

Ik volgde meer opleidingen in de overtuiging dat mensen naast cognitieve therapie gebaat zijn met lichaams-gerichte therapie.

5 jaar geleden schoolde ik me om tot gecertificeerde  Hatha-yoga-docente.

Daarnaast bekwaam ik me in

  • Yin-yoga
  • Kundalini-yoga
  • hangmat-yoga…

Ik ben gecertificeerd Slim&Shape-yogadocente.

Marita Matthys - burn-outcoach

Ik volgde een tiental jaar geleden een shiatsu-massage-opleiding.

Heb jarenlange Tai-chi en Qi gong-ervaring.

Ik ben gecertificeerd voetreflexologe.

Ik beoefen de Wim Hof-methode en ben thuis in koude-training.

Ik ben ademhalingstherapeute.

Ik volgde het afgelopen jaar een nieuwe diepgaande en rijke, drieledige yoga-teacher-opleiding bij Kamasc in Nederland, die mij eveneens tot stress-coach vormde. deze opleiding  gaf mij nog meer inzicht in de geneeskracht van yoga, voeding, slaap, beter ademen, mind-sets, positief denken, balans, zelfdiscipline en structuur, en daaraan gekoppeld een stress-vrijer leven. Het leerde mij hoe de beide (de yoga, en de weg van de no-stress-formule met heel wat inzichten ) te verbinden tot een genezend zelf-hulp-instrument.

Opleidingen en coaching-verleden:

ik gaf 39 jaar les aan alle mogelijke niveaus. (aan adolescenten met een mentale achterstand en een gedragsproblematiek;  aan leerlingen uit beroeps- en technisch onderwijs, aan hogeschool-studenten).

Ik  was mentor  van beginnende leerkrachten op mijn school.

Ik was een aantal jaar supervisor en gaf intervisie aan leerkrachten en zorgleerkrachten in de banaba-avond-opleiding van de Artevelde-hogeschool in Gent.

Ik schoolde mentoren van de scholengemeenschap in Sint-Niklaas, in super-en intervisie-technieken.

Ik was als trainer in relationele vaardigheden, verbonden aan de relatie-studio van Nand Cuvelier in Gent.

Marita Matthys

Alle coachings tijdens het maandtraject die de deelnemers samen met mij en met elkaar afleggen, welke het besproken terrein ook is, zijn zeer praktisch en concreet  opgezet.

Vooraleer  de mensen instappen in mijn programma, is er een intake-gesprek met mij. indien nodig en/of gewenst, kan dit ook samen met een psycholoog die verbonden is aan mijn programma.

Ik wil mensen, door een zachte onderdompeling in alle nieuwe inzichten, en een daarbij-horend concreet stappenplan met oefeningen en milde training in zelfzorg en zelfliefde, 6 weken lang begeleiden en mee-dragen doorheen een moeilijke tijd in hun leven, zodat het probleem meer een levensles wordt, en met minder kans op herval het gewone leven weer kan aangevat worden.

Het is een groepsgebeuren, waarbij mensen in een gelijkaardige moeilijke levensfase, een bijkomende steun aan elkaar kunnen bieden. We leren elkaar doorheen 6 boeiende weken kennen en ondersteunen door dik en dun.